DOLAR 38,4862 -0.03%
EURO 44,0988 0.02%
ALTIN 4.092,47-0,30
BITCOIN 36430860,20%
Diyarbakır
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yılmaz: Türkiye ekonomisi istihdam üretmeye devam ediyor

Yılmaz: Türkiye ekonomisi istihdam üretmeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklanan istihdam ve işsizlik oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
20 Mart 2025 13:36
Yılmaz: Türkiye ekonomisi istihdam üretmeye devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Mart 2025 13:36


Kaynak: HİBYA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işgücüne katılım oranı artarken işsizlik azalmaya ve ekonominin istihdam üretmeye devam ettiğini duyurdu.

İşsizlik oranının 2024 yılında yüzde 8,7 seviyesine inerek, OVP hedefinin de ötesinde bir iyileşmeyle 2012 yılı sonrasındaki en düşük seviyesine gerilediğini belirten Yılmaz, “İstihdamımız yaklaşık 1 milyon kişi artarak, 2024 yılında 32,6 milyon kişiye ulaşmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kadınlarda ve gençlerde işgücüne katılma oranı artarken, işsizliğin düşmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kadınlar ve gençler başta olmak üzere istihdamda artışların sürmesiyle ekonomimizin daha da güçlenmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın refahını ve alım gücünü korumak, üreticilerimizi desteklemek ve fiyat istikrarını sağlamak en temel önceliklerimizdendir. Sağladığımız ekonomik öngörülebilirlik, siyasi istikrar ve uyguladığımız politikalar neticesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla makroekonomik hedeflerimize 2025 yılında da emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’nin geleceği, güçlü ekonomisi ve kararlı politikalarıyla aydınlık olacaktır. Hep birlikte daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.