Tanrıkulu, öncelikle Türkiye’nin taşeron işçi uygulamasının uzun süredir bir sorun teşkil ettiğini ve bu konuda çeşitli mücadelelerin verildiğini vurguladı. 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin kadroya alınmasının ardından ortaya çıkan temel sorunlardan birinin, emeklilik yaşının veya gün sayısının dolması durumunda işçilerin kendi istekleri dışında zorunlu emekliliğe sevk edilmeleri olduğunu ifade etti.
Tanrıkulu, bu konuda geçen yıl yapılan yasal düzenlemeyle, taşerondan kadroya geçen işçilerin zorunlu emekliliğine ilişkin bir düzenleme getirildiğini hatırlatarak, 1 Mart 2023 tarihinden sonra kadroya geçen işçilerin zorunlu emeklilikle karşılaşmayacağını belirtti. Ancak, Diyarbakır’da Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlarda çalışan 180 işçinin, bu düzenlemeye aykırı bir şekilde zorunlu emekliliğe sevk edildiğini açıkladı.
Bu konuda Sağlık Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerde, ilgili düzenlemenin hukuki bir temele dayandığını iddia eden İl Sağlık Müdürü ile anlaşmazlık yaşadığını ifade eden Tanrıkulu, bu durumu hukuki bir açıdan değerlendirerek, Sağlık Müdürlüğü’nün aldığı görüşün hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Diyarbakır’da taşerondan kadroya geçen işçilerin sadece sağlık müdürlüğünde değil, başka kurumlarda da çalıştığını ancak zorunlu emeklilik uygulamasının sadece sağlık müdürlüğünde olduğunu ifade eden Tanrıkulu, bu durumu Diyarbakır kamuoyuna duyurarak, işçilerin ekonomik zorluklarla karşılaşmamaları ve haklarının korunması çağrısında bulundu.
Son olarak, Sağlık Müdürlüğüne seslenerek, işçilere zorunlu emeklilik dayatılmaması ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için adım atılması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, bu konunun takipçisi olacaklarını ve kamuoyuyla bu durumu paylaşarak, Türkiye’nin başka bir yerinde görülmeyen bu uygulamanın Diyarbakır’da yapılmamasını istedi.
EKONOMİ
1 gün önceASAYİŞ
15 Ekim 2024DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Ekim 2024DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Ekim 2024DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Ekim 2024EKONOMİ
15 Ekim 2024EĞİTİM
15 Ekim 2024