DOLAR 38,7668 0.01%
EURO 42,9954 -1.56%
ALTIN 4.016,76-3,05
BITCOIN 3961772-1,74%
Diyarbakır
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tahir Elçi Davası görülüyor

Tahir Elçi Davası görülüyor

Sur’da 2015 yılında Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti davasında, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması görülüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın mütalaasında, Elçi’nin "nereden geldiği tespit edilemeyen bir kurşunla hayatını kaybettiği" belirtilmiş, sanık üç polis için beraat, firari sanık Uğur Yakışır için ise cezalandırma talep edilmişti.

ABONE OL
12 Haziran 2024 13:44
Tahir Elçi Davası görülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Haziran 2024 13:26


Kaynak: İBRAHİM İNANÇ YILDIZ

Duruşmaya Türkan Elçi, İHD, ÖHD, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile 40’tan fazla barodan avukat katıldı. Katılımcılar salonun dolması nedeniyle ayakta kaldı.

Tahir Elçi’nin kardeşi Mehmet Elçi, beraat kararını kabul etmediklerini belirtti. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, soruşturmanın eksik yapıldığını ve adil bir karar beklemediklerini ifade etti. Türkan Elçi vekili OrhanKemal Cengiz, delil toplanmadığını ve tanıkların baskı altında ifade verdiğini belirtti. Avukat Gamze Yalçın, gerekli incelemelerin yapılmadığını ve soruşturmanın etkisiz olduğunu söyledi. Avukat Benan Molu, ihmal ve cezasızlığa dikkat çekti. Avukat Tuğçe Duygu Köksal ise olay yerinde keşif yapılmadığını ve delil karartıldığını vurguladı.

Savunma avukatları, soruşturmanın yetersizliğinden ve tarafsız bir yargılama yapılmadığından şikayetçi oldu. Mahkemeden adil bir karar beklediklerini ifade ettiler.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.