DOLAR 38,4459 -0.03%
EURO 43,8798 -0.32%
ALTIN 4.095,11-0,89
BITCOIN 36330280,45%
Diyarbakır
19°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muş’ta öğrencilere yönelik “Hukuk ve Basın” semineri düzenlendi

Muş’ta öğrencilere yönelik “Hukuk ve Basın” semineri düzenlendi

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Alparslan Üniversitesi'nde düzenlenen "Hukuk ve Basın" seminerinde basın özgürlüğünün önemini vurguladı. Seminere katılan öğrenciler, basın etiği ve habercilik konularında değerli bilgiler edindi.

ABONE OL
23 Ekim 2024 15:51
Muş’ta öğrencilere yönelik “Hukuk ve Basın” semineri düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Ekim 2024 15:51


Kaynak: İHA

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, “Hukuk ve Basın” konulu seminer kapsamında İletişim Fakültesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaştı.
Muş Alparslan Üniversitesi (MAÜN) İletişim Fakültesi ve Genç İletişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen seminer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kantar, basının matbaanın bulunmasıyla başlayan bir süreç olduğunu ifade ederek, “Şehirciliğin yaygınlaşması, demokratik toplum düzenine geçilmesiyle basının etkisi iyice ortaya çıkıyor. Habercilik, gazetecilik, toplumu yönlendirme, ondan sonra özgür basın, kısıtlamalara maruz kalmaktadır. Tabi basın deyince ilk akla gelen basın özgürlüğüdür. Özgür olmayan bir basının doğru haber aktarması, insanları doğru bilinçlendirmesi de söz konusu olamaz. Basın özgürlüğü deyince aslında içerisinde 3 haktan bahsetmek lazım. Bir; habere, olaya, olguya, düşünceye, fikre ulaşabilme hakkı. İki, bunu açıklayabilme hakkı. Üç, yayma hakkı. Aslında basın özgürlüğü içerisinde bu üç hakkı var. Ama her özgürlük gibi bu özgürlük de sınırsız bir özgürlük değildir. Anayasanın 28. maddesi basın özgürlüğünü düzenler ve şöyle başlar, ‘Basın hürdür, sansür edilemez.’ Ama devamında kısıtlamalar var. İşte ne diyor? Toplumun güvenliği, devletin iç ve dış güvenliği, kişilerin özgürlüğü. Bu konularla alakalı kısıtlamalar da kanuna getirilmek durumunda kalmış. İş ahlakını ve basın etiğini bilen gazetecilerin haber yapması ve toplumu düzgün bilinçlenmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.
Genç İletişimciler Topluluğu Başkanı Hirda Cidam da bir konuşma yaptı.
Seminere, MAUN Rektör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Genel Sekreter Harun Demir, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, akademisyenler, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.