DOLAR 38,0163 0.44%
EURO 41,3687 0.78%
ALTIN 3.696,710,48
BITCOIN 32660263,03%
Diyarbakır
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merkez’den yeni mevduat hamlesi

Merkez’den yeni mevduat hamlesi

Merkez Bankası, Türk lirası ve kur korumalı mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz vereceğini duyurdu. Bu adım, TL mevduatın cazibesini artırmayı ve dövizden TL'ye geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor.

ABONE OL
5 Şubat 2024 09:30
Merkez’den yeni mevduat hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Şubat 2024 09:30


Kaynak: İHA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 1 aydan uzun vadeli Türk lirası mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına üç ayda bir faiz uygulanacağını açıkladı.
Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, “Parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası mevduat payının artırılması ve kur korumalı mevduattan Türk lirası mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla, belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli Türk lirası mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına üç ayda bir faiz uygulanacaktır. Katılım bankalarının Türk lirası cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarında benzer etkiyi sağlayacak şekilde indirim yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.