DOLAR 38,4844 -0.01%
EURO 43,8954 0%
ALTIN 4.088,43-0,40
BITCOIN 3635479-0,25%
Diyarbakır
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kulp’ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi

Kulp’ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, mahalli idareler seçimlerine vatandaşlar sabah erken saatlerde yoğun ilgi gösterdi.

ABONE OL
31 Mart 2024 15:25
Kulp’ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2024 15:25


Kaynak: Bilal DALGIÇ

Tüm Türkiye’de  olduğu gibi  bu gün Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde, yerel yöneticilerin belirlenmesi için sandıklar sabah saat 07.00 itibarıyla açıldı. İlçe genelindeki vatandaşların oy kullanmaya yoğun ilgisi dikkatleri çekti. Oy kullanma işlemi akşam 16.00’ya kadar devam edecek.

İlçe sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek demokratik haklarını kullanmaya başladı. Özellikle yaşlı vatandaşlar, aile bireylerinin yardımıyla oy kullanma noktalarına ulaştı. Çocukları eşliğinde gelen bir anne, okul merdivenlerini çıkarak zorlansa da oyunu kullanmaya kararlıydı.

Ayrıca, ilk kez oy kullanacak gençlerin heyecanı da gözlerden kaçmadı. Genç seçmenler, büyük bir hevesle ve sorumluluk bilinciyle sandık başına giderek oylarını kullandılar.

Kulp ilçesindeki bu yoğun katılım, yerel demokrasinin canlılığının ve vatandaşların yerel yönetimlere olan ilgisinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Kulp’ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi

Kulp’ta yerel seçimlere yoğun katılım gözlemlendi

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.