DOLAR 39,7326 0.15%
EURO 45,6119 -0.39%
ALTIN 4.313,660,39
BITCOIN 4020676-1,35%
Diyarbakır
34°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jet kazasına jet soruşturma

Jet kazasına jet soruşturma

ABONE OL
31 Aralık 2023 07:43
Jet kazasına jet soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Aralık 2023 07:43


Haber: Ramazan SEYKAN

Dün sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TC-LLL kuyruk tescilli Cessna 560XL Citation XLS tipi özel jet, Diyarbakır Havalimanı’na inişi sırasında yoğun sis nedeniyle pistten çıktı. Uçak kazasında ölen ya da yaralanan olmazken yolcular uçaktan tahliye edildi. Uçakta hasar meydana geldi.

Diyarbakır yolcuları Mardin’den uçtu

Kaza nedeniyle pist uçuşa kapatıldı. Diyarbakır’a gelen uçaklar Batman ve Elazığ’a yönlendirilirken, Diyarbakır’daki yüzlerce yolcu ise Mardin Havalima’nından uçtu.

Savcılık soruşturma başlattı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza yaparak pistin kapanmasına ve yolcuların mağdur olmasına neden olan özel jetin sahibi Diyarbakırlı iş insanı Aziz İhsan Aktaş ile jeti kullanan pilot hakkında soruşturma başlattı.

İhsan Aktaş kimdir?

İhsan Aktaş Genar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı’dır. 1964 yılında dünyaya gelmiş, aslen Bayburt doğumludur.

İlköğretim ve Ortaokul tahsilini memleketi Bayburt’ta tamamlamış ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur.

Mezuniyetin ardından yine aynı üniversitede Yüksek Lisans yapmış ve Arel Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Doktora eğitimini sürdürmektedir.

Genar dışında, İstanbul Kent Konseyi Derneği Genel Sekreteri, Habitat 3 Hazırlık Komite Üyesi, Sürdürülebilir Kentler Konsorsiyumu Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Bilim Kurulu Üyesidir. Daily Sabah Gazetesinde köşe yazıları ile çalışmalarını sürdüren Aktaş ayrıca Şehircilik Sosyoloji ve Siyaset Bilimi dalında makaleler hazırlamış ve yayınlanmıştır.

pasurunsesi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.