DOLAR 38,8863 0.12%
EURO 43,7556 -0.03%
ALTIN 4.025,40-0,10
BITCOIN 4102228-0,20%
Diyarbakır
29°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

inşaat maliyetini düşürecek düzenleme

inşaat maliyetini düşürecek düzenleme

ABONE OL
13 Ağustos 2023 18:16
inşaat maliyetini düşürecek düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Ağustos 2023 18:16


Haber: Nurettin FİDANCAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği ile Planlı Alanlar Yönetmeliği’nde iki değişiklik yaptı. Yeni düzenlemelerle bina inşaat maliyetlerinin düşürülmesi ile konut arzının artırılması hedefleniyor.

25 BİN YENİ KONUT

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kentsel dönüşüme giren binalardaki otopark zorunluluğu yumuşatıldı. Yeni düzenlemeye göre, kentsel dönüşüme giren apartmanı yıkıp yeni bina yapan mütahiitler, otopark parasını belediyeye ödemek şartıyla, yapının altına ya da bahçesine hiç otopark yapmadan ruhsat alabilecekler. Bunun için ilgili belediye meclisinin bu yönde karar alması yeterli olacak.

Uygulamanın özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana gibi büyük kentlerde otopark sorununa takılan kentsel dönüşümü hızlandırması bekleniyor. Planlı Alanlar Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre de 1 Temmuz 2023’ten önce ofis veya büro amaçlı yapı ruhsatı ya da yapı kullanım izni almış yapılarda, ofis ve büroların yüzde 30’u, 1 Temmuz 2024’e kadar konuta dönüştürülebilecek. Belediye meclisleri bu oranı yüzde 50’ye kadar çıkarabilecek. Bu yolla 9 bin 375’i İstanbul’da olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 25 bin ofisin sıfır konuta dönüştürülüp satılması ya da kiraya verilmesi hedefleniyor.

pasurunsesi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.