Haber:BİLAL DALGIÇ
DİYARBAKIR-Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ispey pazarındaki ürünler tezgahlarda yerini almaya başladı. ekonomik durumu elverişsiz olanlar da Diyarbakır’ın tarihi ikinci el pazarı olan ‘İspey Pazarı’na yöneldi.
Maddi imkânları yetersiz olanlar, ikinci el elbise pazarlarından pantolon, gömlek, ceket ve ayakkabıları 100 ila 150 lira arasında satın alıyor.
Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Diyarbakır İspey Pazarı’nın iç kısımlarında kurulan ikinci el elbise pazarına, Kurban Bayramı dolayısıyla rağbet arttı. 100 yılı aşkındır sabit noktada kurulan pazarda pantolon, ceket, gömlek, ayakkabı ve tişört bulmak mümkün.
Kullanılan elbiselerin ve ayakkabıların toplandığı ve tamir edilip temizlendikten sonra yeniden satışa sunulduğunu belirten Pazar Esnafı ismail üğen , alım gücü düşük olan insanların ikinci el elbiselere yöneldiğini söyledi.
20 yılı aşkındır ikinci el elbise sattığını dile getiren ügen ‘’Ekonomik sıkıntıların yaşandığı ülkemizde her hafta elbise fiyatları artıyor.bu nedenle alım gücü olmayanlar ispey pazarında alışverişi tercih ediyor.Kurban bayramının yaklaşmasıyla pazarın daha da canlanacağını umuyorum’’.dedi
DİYARBAKIR HABERLERİ
7 gün önceDİYARBAKIR HABERLERİ
15 Temmuz 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Temmuz 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Temmuz 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Temmuz 2025EKONOMİ
15 Temmuz 2025ASAYİŞ
15 Temmuz 2025