DOLAR 38,2842 0.04%
EURO 43,5186 -0.59%
ALTIN 4.038,34-2,19
BITCOIN 36026743,16%
Diyarbakır
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filipinler’deki Trami fırtınası can kaybını 46’ya çıkardı

Filipinler’deki Trami fırtınası can kaybını 46’ya çıkardı

Filipinler’in kuzeydoğusunu vuran Trami Tropik Fırtınası, sel ve toprak kaymalarına yol açarak 46 can kaybına neden oldu. 2.6 milyon kişi etkilendi, elektrik kesintileri ve ulaşım sorunları yaşanıyor.

ABONE OL
25 Ekim 2024 12:10
Filipinler’deki Trami fırtınası can kaybını 46’ya çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Ekim 2024 12:10


Kaynak: İHA

Filipinler’in kuzeydoğusunda karaya çıkan Trami Tropik Fırtınası’nın yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi.
Filipinler’in kuzeydoğusunda etkili olan Trami Tropik Fırtınası ülkede şiddetli yağış ve sellere neden oldu. Ülkenin çelitli bölgelerinde toprak kaymalarına da neden olan Trami tropik Fırtınası nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemezken ülke genelinde 293 yol ve 67 köprü ulaşıma kapandı. Filipinli yetkililer, ülke genelindeki 9 bölgede Trami nedeniyle can kayıplarının olduğunu bildirdi. Tropik fırtınada hayatını kaybedenlerin sayısının 46’ya yükseldiğini açıklayan yetkililer en az 20 kişiden haber alınamadığını aktardı. Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Konseyi, fırtınadan 2.6 milyon kişinin etkilendiğini açıkladı.
Bu yıl Filipinler’i vuran 11’inci fırtına olan Trami, Luzon adası boyunca ilerleyerek Bicol ve Calabarzon bölgelerinde feci sel ve toprak kaymaları ile yıkım izleri bıraktı. Filipinli yetkililer, 28 can kaybı ile en fazla ölümün başkent Manila’nın güneydoğusundaki Bicol bölgesinde kaydedildiğini belirterek Calabarzon bölgesinde de 15 kişinin yaşamını yitirdiğini sözlerine ekledi.
Devlet Meteoroloji Bürosu, Trami’nin bugün ilerleyen saatlerden Filipinler’de etkisini yitireceğini açıkladı.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.