Çiğ köfte işletmecisi Murat Aslantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada çiğ köftenin ramazan ayında rağbet gördüğünü söyledi.
Çiğköftenin Adıyaman’da hemen hemen her evin vazgeçilmezi olduğunu belirten Aslantürk, şöyle konuştu:
“Ramazan’da iftar saatinde çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz, yetişemiyoruz. Şanlıurfa’nın etli Adıyaman’ın ise etsiz çiğ köfte yoğuruyor. Yani çiğ köfte bu Mezopotamya’ya ait. Zaten çiğ köftenin en önemli unsuru isot dediğimiz biberi. Etli olarak yoğrulduktan sonra tüketilmesi gerekiyor beklememesi gerekiyor ama etsiz çiğ köftede öyle bir durum söz konusu değil. Hatta bazen il dışına gönderdiğimizde serin yerde muhafaza ettiğinde bir haftaya kadar durabilir.
Müşterilerden Canan Akdağ ise ramazan ayında çiğ köfteyi sürekli sofralarında bulundurduğunu ve ailesin bu lezzeti tercih ettiğini ifade etti.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Nisan 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Nisan 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Nisan 2025EKONOMİ
28 Nisan 2025ASAYİŞ
28 Nisan 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Nisan 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Nisan 2025