DOLAR 36,1059 0.17%
EURO 37,4909 0.27%
ALTIN 3.357,810,02
BITCOIN 3467697-2,01%
Diyarbakır

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elazığ’da paraşüt kazası: Göle düşen pilot kurtarıldı

Elazığ’da paraşüt kazası: Göle düşen pilot kurtarıldı

Elazığ'ın sivrice ilçesinde yamaç paraşütü yapan bir pilot, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hazar gölü'ne düştü; can kurtaran hızlı müdahalesiyle faciadan dönüldü.

ABONE OL
24 Haziran 2024 10:41
Elazığ’da paraşüt kazası: Göle düşen pilot kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Haziran 2024 10:38


Kaynak: İHA

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yamaç paraşütü yapan şahıs, kuvvetli rüzgarın etkisiyle sürüklenerek Hazar Gölü’ne düştü. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı can kurtaranın durumu havadayken fark etmesi ve paraşütün düştüğü bölgeye önceden gitmesi muhtemel bir faciayı önledi.
Olay, dün 19.15 sularında Sivrice ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hazar Baba dağından atlayış gerçekleştiren bir kişi, aniden değişen rüzgarın etkisiyle paraşüt kontrolünü kaybetti. Yamaç paraşütü, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle sürüklenerek iniş alanından uzaklaştı ve Hazar Gölüne düştü. İlçe merkezinde ve dağ yamaçlarında paraşüt düştüğünü görenlerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis, jandarma ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Öte yandan, durumu ilk fark edenlerden Sivrice Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı cankurtaran, jet ski ile paraşütün düştüğü bölgeye önceden gitti. Paraşütün göle düşmesi sonrası can kurtaranın müdahalesi ile paraşüt pilotu kurtarılarak, bölgede hazır bekletilen sağlık çalışanlarına teslim edildi.
Şahsın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yamaç paraşütünün rüzgarda savrulduğu an bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.