DOLAR 38,8949 0.36%
EURO 43,4533 -0.25%
ALTIN 3.999,77-0,80
BITCOIN 4010816-0,37%
Diyarbakır
30°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

El Kaide, Fransa ve İsveç’i tehdit etti

El Kaide, Fransa ve İsveç’i tehdit etti

ABONE OL
17 Eylül 2023 08:56
El Kaide, Fransa ve İsveç’i tehdit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 Eylül 2023 08:56


Haber: AjansBizim

Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre, Fransız yetkililerin belgenin kaynağını doğruladığı söyleniyor. Ansar al-Charia olarak da bilinen AQPA’nın merkezi Yemen’de bulunuyor.

Dergide, ağlayan Fransız polis memurlarının önünde tüfek taşıyan kapüşonlu bir adamın görüntüsü yer alıyor. 

Yazıda, “’İsveç Büyükelçiliği şiddetli bir patlamanın ardından yerle bir oldu’ ya da ‘Paris’te bir bakanlığa silahlı saldırı’ gibi haberleri duyana kadar anlamayacaklar ya da umursamayacaklar” tehdidinde bulunuluyor. 

Fransa İçişleri Bakanlığından henüz bir tepki gelmedi.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, mayıs ayında, Avrupa’da “İslamcı terörizm tehlikesinin yeniden canlanmasından” duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Dergi, özellikle İsveç’i hedef alarak, Kuran yakma olaylarına atıfta bulundu. 

“İsveç’in Avrupa Birliği ülkeleri arasında İslam’a ve Müslümanlara karşı savaşta başı çekmeyi seçtiği artık açıkça görülüyor” diye yazan El Kaide’ye bağlı dergi, Fransa ve Danimarka’yı da suçluyor. 

Yazıda, “İsveç ve müttefiklerinin Allah’ın azabından güvende olduklarını mı sanıyorsunuz? Savaşçıların ellerinin evlerine uzanmayacağını ya da çıkarlarına ve elçiliklerine dokunmayacağını mı düşünüyorlar? diye soruluyor. 

pasurunsesi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.