DOLAR 35,5962 0.3%
EURO 36,7657 0.77%
ALTIN 3.100,700,63
BITCOIN 38542133,97%
Diyarbakır
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Diyarbakır’da Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Yenişehir Belediyesi Binevş Kadın Dayanışma Merkezi'nin açılışına katıldı.

ABONE OL
18 Ağustos 2024 12:12
Diyarbakır’da Kadın Dayanışma Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Ağustos 2024 12:12


Kaynak: DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yenişehir Belediyesi’nin kadınlarla dayanışma amacıyla Üçkuyu Mahallesinde bulunan Jin Park’ta kurduğu Binevş Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ, ilçe belediyeleri eş başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Eş Başkan Serra Bucak, açılışta yaptığı konuşmada, göreve başlarken 2016’da yarım kalan projeleri tamamlamak için söz verdiklerini söyledi.

Projeleri kısa sürede hayata geçirmeye başladıklarını ve bunun çok anlamlı olduğunu belirten Bucak, kadına yönelik şiddet artarken, eş başkanlık sistemi tartıştırılırken, kadın danışmanlık merkezi açmanın çok anlamlı ve kıymetli olduğunu ifade etti.

Bucak, merkezin açılmasında emeği geçen kadınlara teşekkür ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Emeği geçen kadın arkadaşlarımıza ve bundan sonra süreci daha da büyütecek olan bu danışmanlık merkezinin danışmanlarına, burayı fikriyle, aklıyla büyütecek olan kadınlara çok çok teşekkür etmek istiyorum. Bineşv Kadın Merkezi, Yenişehirimize, Amedimize hayırlı uğurlu olsun.”

Merkezimiz kadınların evidir’

Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ ise, “Göreve geldiğimizde söz vermiştik, kadın kurumlarımızı, kültür sanat ve dil alanında çalışma yürüten birimlerimizi yeniden açacağız. Bugün ilk adımı attık. Merkezimiz, kentte yaşayan tüm kadınlarımızın evidir, herkesi buraya bekliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eş Başkan Bucak ve katılımcılar merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Bucak kadın kooperatifini gezdi

Eş Başkan Bucak, daha sonra Jin Park’ta yer alan Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Kooperatifi gezen Eş Başkan Bucak, çalışmalar hakkında bilgi aldı, çalışanlarla bir süre sohbet ederek çalışmalarında kolaylık diledi.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.