İlaç krizi çözüldü, katkı payı krizi başladı
Diyarbakır’daki eczacılar, son aylarda yaşanan ilaç krizinin çözüldüğünü, özellikle bulunması zor olan antibiyotiklerin artık temin edilebildiğini belirtirken, yeni bir sorunun altını çiziyorlar: katkı payı ödemeleri. Eskiden emekliler ve raporlu hastalar katkı payı ödemezken, artık bu gruplar da ödeme yapmak zorunda kalıyor. Bu durum, vatandaşların en basit ilaçlara dahi erişimini zorlaştırıyor.
Emekliler ve raporlular artık katkı payı ödüyor
Eczacılar, ilaç krizinin çözülmesinin ardından artan katkı payları nedeniyle vatandaşların ilaçları alamadığını belirtiyor. Diyarbakır’da özellikle dezavantajlı mahallelerdeki eczacılar, burada yaşayan vatandaşların katkı paylarını ödeyemediklerini ve “veresiye” teklif ettiklerini söylüyor. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar, artan katkı payları nedeniyle ilaçlarını veresiye almak zorunda kalıyor.
Vatandaşlar zor durumda
Katkı payı artışları, özellikle emekliler ve raporlu hastalar üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. Bu gruplar, daha önce katkı payı ödemeksizin ilaçlarını alabilirken, şimdi bu ödemeleri yapmak zorunda kalıyorlar. Eczacılar, vatandaşların artan katkı payları nedeniyle ilaçlarını alamadıklarını ve bu durumun sağlık açısından ciddi sorunlar doğurabileceğini belirtiyorlar.
Diyarbakır’daki eczacılar, ilaç krizinin sona erdiğini, ancak yeni bir ekonomik engelle karşı karşıya olduklarını ifade ediyor. Bir eczacı, “Artan katkı payları, vatandaşların ilaç erişimini ciddi şekilde etkiliyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerde bu durum daha da belirgin. Vatandaşlar ilaçlarını alamadıkları için sağlık sorunları artabilir” dedi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
26 gün önceDİYARBAKIR HABERLERİ
24 Mart 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
24 Mart 2025EKONOMİ
24 Mart 2025ASAYİŞ
24 Mart 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
24 Mart 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
24 Mart 2025