Muş Özel İdare Müdürlüğü,geçtiğimiz yıllarda Muş’a bağlanan Şen Yaylası çevresindeki çok sayıda yerleşim yerini ilk kez yolla tanıştırıyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen göçerler, beraberlerindeki hayvan sürüleriyle beraber Şen Yaylası tarafında renkli görüntüler oluşturuyor.
1990’lı yıllarda terör olayları nedeniyle boşaltılan Doğu ve Güneydoğu’nun kırsal kesimlerine yeniden huzur ortamı hakim olunca bölgede tarihi öneme sahip olan hayvancılık yeniden canlandı. Geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’dan alınarak Muş’a bağlanan Şen Yayla’da bugünlerde insan akını yaşanıyor. Muş Özel İdare Müdürlüğü, daha önce yolu olmayan bölgedeki onlarca köy, mezra ve yerleşim yerini ilk kez yolla tanıştırarak ulaşımı kolaylaştırdı. Bunu fırsat bilen çok sayıda aile şehirlerden ayrılarak buralara yerleşmeye başladı. Yoğun bir çalışma yürüten Muş Özel İdare Müdürlüğü, yatırım programına aldığı çok sayıda kırsal yerleşim yerine de bu yıl içerisinde ilk kez yol kazandırmayı hedefliyor.
Ulaşım Sorunu Çözüldü, Hayvancılık Yeniden Canlandı
Huzur ortamının sağlanması ve ulaşım sorununun çözülmeye başlanması, bir zamanlar etkili olan ancak terör olayları nedeniyle sekteye uğrayan hayvancılık ve göçerliği de yeniden canlandırdı. Şen Yaylası çevresinde havaların ısınmasından sonra hayvan sürülerini ve göçebe hayatı yaşayan aileleri görmek mümkün.
Bölgenin doğal güzelliklerinden etkilenen çok sayıda vatandaş ise ulaşım sorunu çözüldüğü için günübirlik olarak buraya geliyor,kimisi çadır kurarak güzel vakit geçiriyor.
Ulaşım sorununu çözmek için yoğun bir hizmet seferberliği yürüten Muş Özel İdare Genel Sekreteri Şehmus Yentür, programa aldıkları yerleşim yerlerine de bu yıl yol kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Muş Özel İdaresi’nin kırsal yerleşim yerleriyle ilgili hizmetleri bölgedeki muhtarların ve vatandaşların da beğenisini topluyor.
EKONOMİ
1 gün önceASAYİŞ
15 Ekim 2024DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Ekim 2024DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Ekim 2024DİYARBAKIR HABERLERİ
15 Ekim 2024EKONOMİ
15 Ekim 2024EĞİTİM
15 Ekim 2024