TBMM, teröristlerin, bölücülerin, aklanma paklanma barınma sığınma ve meydan okuma meydanı değildir. Aksine hizmet eden kim varsa hasbımızdır, vatan hainidir. MHP’nin açık tavrı ve çağrısı şudur. Mehmetlerimize sıkılan yavrularımızı yetim bırakan, kanımızı döküp canımıza alan teröristlere hangi milletvekili hoşgörüyle yaklaşıyorsa suçludur. Tarih ve millet önünde hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM’de terörist istemiyoruz, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz.
Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüyle düşman kesilen sözde parti ve partilerin TBMM’de bulunması hazine yardımı ve maaş almaları rezalettir, cinayettir, zillettir, milletimize karşı en aşağılayıcı muameledir.
Gelişmeler karşısında ilk önerim 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır.
İkinci önerim, dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak acilen mahkemeye çıkarılmasıdır.
Üçüncü önerim, yeni anayasa sürecinde AYM’nin statüsünün üye yapısının yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden ele alınması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır.
Dördüncü önerim, TBMM Genel Kurul’da kürsü dokunulmazlığı sınırlarının baştan çizilmesidir.
DİYARBAKIR HABERLERİ
17 Şubat 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
17 Şubat 2025EKONOMİ
17 Şubat 2025ASAYİŞ
17 Şubat 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
17 Şubat 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
17 Şubat 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
17 Şubat 2025