Asrın felaketi olarak tanımlanan depremin etkilediği illerin başında yer alan Diyarbakır’da ağır hasarlı olarak bazı yapılar yaya ve trafik güvenliğini tehdit ediyor.
Bu yapılardan biride Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi ile Bağlar ilçeleri arasında sınır olan Urfa yolu üzerinde bulunuyor.
Ağır hasarlı olan ve boşaltılan yapının alışveriş merkezine ve camiye olan yakınlığı nedeniyle birçok vatandaşın hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye attığı gözlemleniyor.
Son bir aydır Diyarbakır’da tekrar başlayan yıkım çalışmaları devam ederken öncelikli olan cadde ve alışveriş merkezilerine yakın olan binalar olması gerekir diyen mahalle sakinleri’ ‘Mahallemizde olan ağır hasarlı bu bina 6 Şubat’tan bu yana boşaltılmış ve yıkım halen gerçekleşmemiş. Herhangi bir güvenlik önleminin olmadığı bu binanın bir an önce yıkılmasını istiyoruz’ ‘dediler.
DİYARBAKIR HABERLERİ
25 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
25 Ocak 2025EKONOMİ
25 Ocak 2025ASAYİŞ
25 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
25 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
25 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
25 Ocak 2025