DOLAR 38,0106 0.42%
EURO 41,2178 0.59%
ALTIN 3.692,740,38
BITCOIN 32697303,02%
Diyarbakır
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AFAD Ekibine Tarihi Malabadi’de Eğitim

AFAD Ekibine Tarihi Malabadi’de Eğitim

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nde bulunan tarihi Malabadi Köprüsü'nün altında, Dicle Nehri'nde AFAD uzman eğitmenleri tarafından 32 personele su üstü arama kurtarma eğitimi verildi. Bu eğitimle birlikte, şimdiye kadar toplamda 140 AFAD personeline eğitim verilmiş oldu.

ABONE OL
30 Mayıs 2024 09:53
AFAD Ekibine Tarihi Malabadi’de Eğitim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Mayıs 2024 09:53


Kaynak: RAMAZAN SEYKAN

AFAD (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) ekipleri, sel gibi acil durumlarda hızlı ve etkin müdahale yeteneklerini geliştirmek amacıyla bu tür eğitimlere katılıyor. Eğitimler kapsamında su üstü arama kurtarma teknikleri, güvenli kurtarma yöntemleri ve acil durumlara anında müdahale becerileri üzerinde duruluyor.

Eğitimlerin Amacı

Eğitimlerin ana hedefi, AFAD personelinin sel ve su baskını gibi afet durumlarında daha etkili ve hızlı müdahale edebilme yeteneklerini artırmak. Bu kapsamda verilen su üstü arama kurtarma eğitimleri, personelin hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılmasını sağlıyor. Eğitmenler, gerçek hayatta karşılaşılabilecek senaryoları simüle ederek personelin deneyim kazanmasına olanak tanıyor.

Malabadi Köprüsü Altında Eğitim

Tarihi Malabadi Köprüsü, eğitim için ideal bir mekan sunuyor. Dicle Nehri’nin akıntılı sularında gerçekleştirilen eğitimler, personelin zor şartlar altında çalışma kabiliyetini artırıyor. AFAD uzman eğitmenleri, 32 kişilik ekibe su üstü arama kurtarma operasyonlarının nasıl yürütüleceği konusunda detaylı bilgi verdi.

Gelecekteki Planlar

AFAD, eğitim programlarını sürdürerek daha fazla personelin bu tür acil durumlara hazırlıklı olmasını hedefliyor. Su üstü arama kurtarma eğitimleri, AFAD’ın geniş çaplı eğitim programlarının sadece bir parçası. Kurum, farklı afet türlerine karşı personelini hazırlamak için çeşitli eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

AFAD İl Müdürlüğü Sultı ve Suüstü kurtarma ekipleri amiri Ömer Babrak yaptığı açıklamada, “5 gündür kursiyerlerimiz burada ders görüyor. Özellikle teorik eğitimler oldu, daha sonra pratiğe dönüştürdük. Aslında bizim eğitimlerimiz Diyarbakır genelinde geçen hafta başladı. Yaklaşık 10 günlük bir eğitim periyodumuz var. Farklı kursiyerler geldi, geçen hafta bir grup kursiyeri gönderdik. Bu haftaki kursiyerlerimiz, Sivas, Mardin ve Muş AFAD’dan arkadaşlarımızı misafir ediyoruz. Bizler burada AFAD Başkanlığımızın 2 sene önce başlattığı program dahilinde su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetlerini genelleştirelim. Herkese arama kurtarma faaliyetlerini bu şekilde yoğunlaştıralım istediler ve buda suya düşmüş bir kazazedeyi suya atlayarak yüzerek kurtarmak. Ve botlarlada bu faaliyetleri yürütüyoruz. Çalışmalarımız kapsamlı olarak devam ediyor” diye konuştu.

Bu tür eğitim programları, afet durumlarında vatandaşların güvenliğini sağlama ve zararları en aza indirme konusunda büyük önem taşıyor. AFAD, bu eğitimlerle personelini her türlü olasılığa karşı hazırlıklı tutarak, afet müdahale kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor.

pasurunsesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.