Adalet doğruluğun içindedir doğruluğun temeli adalettir
Bir ülkede adalet yoksa sarayın direği dalda sallanan sonbaharın yaprağına benzer yaprak nasılki rüzgara dayanmaz rüzgar yaprağı sağa sola savuruyorsa adalet bir toplumun en temel değerlerindendir .
Bir ülkede adil ve hakaniyet yoksa zulüm vardır adaletsizliğin önüne geçilmez haksızlıkların önüne geçmek için ülkeyi ve toplumu adaletle yönetmek gerekir .
Adaletli ülkede toplumsal düzen vardır toplumda yaşayanların birbirine saygısı vardır insan hakları vardır .Güç azınlığın elinde ise toplum zulüm işlev görüyorsa adaletsiz bir ülke devlet olamaz bir gün yıkılmaya mahkumdur .
Komşumuz suriye’de olduğu gibi devleti yöneten zalim bugün sığınmacı olarak değeride yoktur suriye adaletle yönetilseydi suriye halkı göcebe hayatı yaşamazdı zor koşullarda başka ülkelere sığınmazdı .
Toplumsal düzen olmayan suriye’de diktatörlükle zulümle yönetmiş zor koşularda suriyede yaşayanlar huzur ve adaletten uzak kalmıştır Suriyede adalet olsaydı suriye halkıda doğru ile yanlışı söyleme hakları olurdu zindanlarda işkencelerden geçirilmezdi zincire vurulmazdı .
İnsanlığın olmadığı yerde zulüm vardır merhamet yoktur adaletin olmadığı yerde özgürlük yoktur sevgi yoktur ahlak yoktur adaletin olduğu yerde insanların can güvenliği vardır anayasa vardır herkesin hakkı hukuku güvence altına alınmıştır adaletin terazisi vardır doğru ve yanlış tartılır gerçek ortaya çıkar fikirlerin çatışmasında hakikatlar ortaya çıkar adaletle yönetilen toplumlarda vicdanın sesi vardır .
Adaletin olduğu ülkede toplumsal barış vardır kanunlar hüküm eder zalimlerin yeri yoktur .
Herşey adil adalet sistemi ile yönetilir adalet duygusu toplumun ülkeyi yönetene olan güveni vardır. Ülkeyi yöneten halkına saygısı ve empatisi vardır devlet ile toplumun kanunlar çerçevesinde uyum ve dayanaşması vardır .
Toplumun devletten beklentisi vardır devlet beklentileri karşılar suriye’yi diktatörlükle zalimce halkına zulüm eden ilahi adaletten uzak dünya hayatında yalnız kendi zalimce egemenliğini düşünen esed suriye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır adaletin gölgesinde bile geçmeyen esed başka ülkelerin piyonu ve zulüm saltanatını korumak için her dediklerini yapan insanlığın ve suriye halkının en büyük düşmanıdır .
İlahi adaletin bir çok inanç sisteminin içinde barındırdığı herkesin inancına saygılı suriye halkının kendini ifade edebileceği kötülüklerden uzak iyiliklerin ve adalet anlayışının hakim olduğu bir suriye yönetiminin oluşmasını insanların doğruyu bulmaları için ahlaki değerlerin ve adaletin ön planda olduğu suriye toplumunun acıların geride kaldığı adaletle suriye toplumun yönetileceğini umut eder insanlık adına temeni ederiz .
DİYARBAKIR HABERLERİ
26 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
26 Ocak 2025EKONOMİ
26 Ocak 2025ASAYİŞ
26 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
26 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
26 Ocak 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
26 Ocak 2025