Okuma yazma seferberliğinde Diyarbakır birinci sırada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliğinde Diyarbakır rekor kırdı. Kent genelinde açılan kurslarla okuma yazma bilmeyen 115 bin 345 kişiden 89 bin 220’si okuryazar oldu.
Bu Haber 2019-02-05 Eklenmistir.

                 Resmi Buyutmek Icin Uzerine Tiklayin

td>

Diyarbakır Valisi Hasan Basri GüzeloÄŸlu, kurslarını baÅŸları ile tamamlayan okuryazar vatandaÅŸların sertifika dağıtım törenine katıldı. YeniÅŸehir Halk EÄŸitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali GüzeloÄŸlu’nun yanı sıra eÅŸi AyÅŸe GüzeloÄŸlu, YeniÅŸehir Kaymakamı Serdar Kartal, İl Milli EÄŸitim Müdürü Hasan Aslan, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Burada okuma yazma sınıfını gezen Vali GüzeloÄŸlu, kursa gelen vatandaÅŸlarla sohbet ederek öÄŸrendiklerini yazmalarını istedi. Daha sonra konferans salonuna geçen Vali GüzeloÄŸlu, burada bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi. Tüm kursiyerlere kurslara katılıp Diyarbakır’ı birinci sıraya taşıdıkları için teÅŸekkür eden Vali GüzeloÄŸlu, “Bu kampanya kadına deÄŸer veren kadının önünü açan hayatın her alanında kadının deÄŸerini hissettirerek onun önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın özellikle ilgisi ve himayesi ile baÅŸladı. Biz biliyoruz ki hayatın her alanında özellikle hanımefendilerin önünü açarak, eÄŸitimden baÅŸlayarak engelleri kaldırmak temel vazifemiz, amacımız ve gayemiz. Bugün yüz bine yaklaÅŸan kursiyerimizin yüzde 90’ı kadınlarımızdan oluÅŸuyor. Biz ülkenin her bir köÅŸesinde her bir insanımızın geleceÄŸe güvenle bakmasını saÄŸlamak, onları mutlu etmek, bilgi ve becerileri ile deÄŸer katmalarını saÄŸlamak noktasında bir çaba içerisindeyiz. Velilere içtenlikle teÅŸekkür ediyorum, bizim çaÄŸrımıza içtenlikle cevap verdiler meseleye sahip çıktılar, evlatlarının geleceÄŸini, terör örgütlerinin istediÄŸi ve ülkenin geleceÄŸini yok etmek isteyenlerin beklediÄŸi gibi deÄŸil her bir evladını yetiÅŸtirerek bu ülkeye hayırlı bir evlat yapmak geliÅŸmiÅŸ ve kalkınan bir ülkeye, Diyarbakır’a katkı sunmak anlamında bir tavır sergilediler” dedi.
KonuÅŸmaların ardından Vali GüzeloÄŸlu, kursu baÅŸarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Diyarbakır’da okuma yazma seferberliÄŸi sonrası 77 bin 643 kadın ve 11 bin 577 erkek kurslara baÅŸvurarak okuma yazma öÄŸrendi. 

Bu haber 2392 defa okundu.
Diger Güncel Haberler

 

















PasurunSesi.Com | Yerele Işık Tutar ( Kulp / Pasur )
   © Copyright 2014 Pasurun Sesi. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz Koplayanamaz..

Diyarbakır Veteriner

İlçemizden Haberler
Kulp Belediyesi
Kulp Kaymakamlığı
İlçemiz
Güncel Haberler
Ak Parti
BDP
Diyarbakır
DERNEKLER
NAR-DER
PASUR-DER
KULP-DER